• Koloseum
  • Vaccination
  • Djungel
  • Hem
  • Kanarieöarna
  • Paris
mottagningen på Apotekaregatan 13 i Linköping kommer vi pröva med enbart drop-in under september månad; måndag - torsdag kl 15-19 samt lördagar kl 10-12.

Läs gärna vår vaccinationsinformation och policy om "vaccinera" eller "vaccinera ej"  här!

MOTTAGNINGEN PÅ APOTEKAREGATAN i LINKÖPING 

Drop-in; måndag - torsdag kl 15-19 samt lördagar kl 10-12.

Fyll i din hälsodeklarationen här.

FÄSTINGBUSSEN

Till våra fästingbussar - som rullar genom Östergötland under vår, sommar och en bit in på hösten - ser vi helst att du bokar tid. Då slipper du köa, men visst hjälper vi även dig som kommer på "drop in".
Nu har vi dock ställt undan bussarna för säsongen, men du är förstås välkommen till vår mottagning på Apotekaregatan 13 i Linköping.VIKTIG INFORMATION INFÖR DITT BESÖK!

Hälsodeklaration
Observera att du måste fylla i en hälsodeklaration varje gång även om det "bara" gått så kort tid som en månad sedan förra dosen. Något kan ha förändrats i ditt hälsotillstånd och kanske har du påbörjat någon medicinsk behandling som kan påverka t.ex. vaccinationens skyddseffekt.


Vaccination av barn
Det är kanske inte alltid vi är så populära bland de mindre barnen, men oftast brukar det fungera alldeles utmärkt. Tänk bara på att barnen inte bör vaccineras när dom är trötta eller hungriga. Mätta barn brukar vara glada barn! 
Ibland kan det också bli lite hög ljudvolym på de minsta. Även om det bara brukar bli några minuters väntetid i väntrummet - hjälp oss som jobbar och även andra som väntar på vaccination genom att försöka få barnen att prata med "små bokstäver". Vi har ju dessutom äldre kunder som hör lite dåligt.

Barnvagnar! Vårt väntrum på mottagningen är inte helt dimensionerat för flera barnvagnar på en och samma gång . Om möjligt - lämna barnvagnen utanför väntrummet. Kanske kan någon passa den under tiden du och ditt barn vaccineras.


Frågor och svar
Fråga: varför torkar man inte av huden med sprit före vaccination?
Svar: Det slutade man med för många år sedan (utom i vissa enstaka fall). Spritning kan t.o.m. färsämra effekten av vaccin i vissa fall.

Fråga: vilka biverkningar kan jag få av vaccinationen?
Svar: Det är extremt sällan man får feber efter vaccination, men många får lite ömhet runt injektionsstället. Det gäller de efter de flesta vaccinationer och inget som är speciellt för just tbe-vaccinet. Några få personer har dock fått rejäl ömhet (svårt att ligga på armen) eller t.o.m. lite domningar. Denna "biverkan" går inte att förutse och har inget med dos eller med vem som ger vaccinationen. Meddela gärna oss om du skulle få extremt obehag efter en vaccination. 

Fråga: hur vet jag när jag ska ta nästa dos?
Svar: Har du lämnat mobilnummer (och ev epost-adress), så får du påminnelse via dessa.