• Koloseum
  • Vaccination
  • Djungel
  • Hem
  • Kanarieöarna
  • Paris
Ska du vaccinera dig mot TBE är det en fördel att boka tid enligt nedan.
Observera att det kan vara flera som bokat vid samma tidpunkt! Ditt besök tar ändå sällan mer än 10 minuter.
Kan du inte nedanstående tider är du förstås välkommen under ordinarie öppettider; måndag - torsdag kl 17-19 på drop in (ingen tidsbokning), men då kan det bli lite längre väntetid eftersom det är många som ska vaccineras så här års.

Läs gärna vår vaccinationsinformation och policy om "vaccinera" eller "vaccinera ej"  här!

Boka tid för vaccination här!

VIKTIG INFORMATION INFÖR DITT BESÖK!

Hälsodeklaration
Observera att du måste fylla i en hälsodeklaration varje gång även om det "bara" gått så kort tid som en månad sedan förra dosen. Något kan ha förändrats i ditt hälsotillstånd och kanske har du påbörjat någon medicinsk behandling som kan påverka t.ex. vaccinationens skyddseffekt.

Många vill vaccineras ...
och vi gör så gott vi kan. Vi ber om ursäkt om det kan verka lite stimmigt i väntrummet, men i den rådande situationen när så många vill vaccineras blir det en balansgång för oss att ge bra service samtidigt som du som kund vill ha kort väntetid och - framför allt - möjlighet till vaccination. Vi har i alla fall vaccin och det är ju viktigast just nu.

Vaccination av barn
Det är kanske inte alltid vi är så populära bland de mindre barnen, men oftast brukar det fungera alldeles utmärkt. Tänk bara på att barnen inte bör vaccineras när dom är trötta eller hungriga. Mätta barn brukar vara glada barn! 
Ibland kan det också bli lite hög ljudvolym på de minsta. Även om det bara brukar bli några minuters väntetid i väntrummet - hjälp oss som jobbar och även andra som väntar på vaccination genom att försöka få barnen att prata med "små bokstäver". Vi har ju dessutom äldre kunder som hör lite dåligt.

Barnvagnar! Vårt väntrum är inte helt dimensionerat för så stora vaccinationsinsatser som nu mot tbe. Om möjligt - lämna barnvagnen utanför väntrummet. Kanske kan någon passa den under tiden du och barnet vaccineras.

Annat bra att veta
En del undrar fortfarande - varför spritar man inte före vaccination?
Svar: Det slutade man med för många år sedan (utom i vissa enstaka fall). Spritning kan t.o.m. färsämra effekten av vaccinet.

Biverkningar?
Mycket sällan feber efter vaccination, men många får ömhet efter vaccinationer i allmänhet. Inget som är speciellt för just tbe-vaccinet. Några få personer har dock fått rejäl ömhet (svårt att ligga på armen) eller t.o.m. lite domningar. Detta går inte att förutse och har inget med dos eller med vem som ger vaccinationen. Meddela gärna oss om du skulle få extremt obehag efter en vaccination. LÄKARHUSETS MOTTAGNING PÅ APOTEKAREGATAN HAR EXTRAÖPPET 

Undvik väntetid - boka tid! Se tillgängliga bokningsbara tider på mottagningen här!