• Koloseum
  • Vaccination
  • Djungel
  • Hem
  • Kanarieöarna
  • Paris
mottagningen på Apotekaregatan 13 i Linköping kommer vi under september att helt pröva med enbart drop-in under september månad; måndag - torsdag kl 15-19 samt lördagar kl 10-12.

Till våra fästingbussar - som rullar genom Östergötland ett tag till in på hösten - ser vi helst att du bokar tid. Då slipper du köa, men visst hjälper vi även dig som kommer på "drop in".
Observera att det kan vara flera som bokat vid samma tidpunkt. Ditt besök tar ändå sällan mer än 10 minuter. Ibland kan vi dock ha barn som är lite mer oroliga för detta med sprutor och kan då ta en liten stund extra i anspråk. Det får vi alla ha lite förståelse för.

Läs gärna vår vaccinationsinformation och policy om "vaccinera" eller "vaccinera ej"  här!


MOTTAGNINGEN PÅ APOTEKAREGATAN i LINKÖPING 
Drop-in under september månad; måndag - torsdag kl 15-19 samt lördagar kl 10-12.
Fyll i din hälsodeklarationen här.
FÄSTINGBUSSENS NÄRMASTE TURER I ÖSTERGÖTLAND
Boka till de olika orterna  här!

Nu närmar sig hösten och vi drar ner lite på våra turer, som alltså inte kommer gå lika tätt under september, som under våren och sommaren. Har du fått de två första doserna i grundskyddet gör det inget om det går några veckor extra till nästa dos. Då tar du den vid nästa tillfälle bussen kommer eller också är du naturligtvis välkommen till vår mottagning på Apotekaregatan 13 i Linköping.

Rimforsa (ICA Supermarket) - lördag 21 sept kl 09.00-10.30
Kisa (Grahns Bilar) - lördag 21 sept kl 11.30-13.00
Borensberg (ICA Supermarket) - söndag 22 sept kl 9.30-11.00
Motala (Plantagen Bråstorp) - söndag 22 sept kl 12.30-14.30
Norrköping (Mirum Galleria) lördag 28 sept kl 10.00-12.30

Sedan tar vi vinteruppehåll, men vår mottagning på Apotekaregatan 13 i Linköping håller förstås öppet året runt.VIKTIG INFORMATION INFÖR DITT BESÖK!

Hälsodeklaration
Observera att du måste fylla i en hälsodeklaration varje gång även om det "bara" gått så kort tid som en månad sedan förra dosen. Något kan ha förändrats i ditt hälsotillstånd och kanske har du påbörjat någon medicinsk behandling som kan påverka t.ex. vaccinationens skyddseffekt.


Vaccination av barn
Det är kanske inte alltid vi är så populära bland de mindre barnen, men oftast brukar det fungera alldeles utmärkt. Tänk bara på att barnen inte bör vaccineras när dom är trötta eller hungriga. Mätta barn brukar vara glada barn! 
Ibland kan det också bli lite hög ljudvolym på de minsta. Även om det bara brukar bli några minuters väntetid i väntrummet - hjälp oss som jobbar och även andra som väntar på vaccination genom att försöka få barnen att prata med "små bokstäver". Vi har ju dessutom äldre kunder som hör lite dåligt.

Barnvagnar! Vårt väntrum på mottagningen är inte helt dimensionerat för flera barnvagnar på en och samma gång . Om möjligt - lämna barnvagnen utanför väntrummet. Kanske kan någon passa den under tiden du och ditt barn vaccineras.


Frågor och svar
Fråga: varför torkar man inte av huden med sprit före vaccination?
Svar: Det slutade man med för många år sedan (utom i vissa enstaka fall). Spritning kan t.o.m. färsämra effekten av vaccin i vissa fall.

Fråga: vilka biverkningar kan jag få av vaccinationen?
Svar: Det är extremt sällan man får feber efter vaccination, men många får lite ömhet runt injektionsstället. Det gäller de efter de flesta vaccinationer och inget som är speciellt för just tbe-vaccinet. Några få personer har dock fått rejäl ömhet (svårt att ligga på armen) eller t.o.m. lite domningar. Denna "biverkan" går inte att förutse och har inget med dos eller med vem som ger vaccinationen. Meddela gärna oss om du skulle få extremt obehag efter en vaccination. 

Fråga: hur vet jag när jag ska ta nästa dos?
Svar: Har du lämnat mobilnummer (och ev epost-adress), så får du påminnelse via dessa.